เนื้อหา

2006

Ph.D

Mechanical Engineering

Université Toulouse III (Paul Sabitier) (Toulouse, France)

2002

D.E.A.

Mechanical Engineering

ENSICA (Toulouse, France)

2001

Mastere

Aeronautical Maintenance and Production

ENSICA (Toulouse, France)

1998

B.Eng.

Chulalongkorn University

Diploma Course

Year Course Institue

2018

“Customized Aircraft Accident Investigation Workshop”

Singapore Aviation Academy

2012

Human Factors & Safety in Aircraft Maintenance

Kasetsart University, Thailand

Operational Risk Management

Southern California Safety Institute (SCSI), USA

2001

Commercial Aspect of Aircraft Maintenance

The European Centre for the Aerospace and Aviation Industries (EURESAS), France

Teaching Activities:

• Computational Structure Mechanics
    • Manufacturing Process for Aircraft Materials
    • Aviation Maintenance Management
    • Aviation Safety
    • Aviation Quality and Reliability Analysis

• Fatigue and Aircraft Structure
    • Aircraft Maintenance
    • Aviation Safety

Current Research Projects:

•  Reliability in Aircraft Maintenance

• Proceeding
    • “แนวทางการพัฒนาอย่างยั่งยืน‎ของท่าอากาศยานขนาดใหญ่”, การประชุมสวนสุนันทาวิชาการระดับชาติด้าน‎‎การวิจัยเพื่อการ‎พัฒนาอย่างยั่งยืน, ‎ครั้งที่ ‎4, 26 สิงหาคม 2559.
    •  “An Evolution of Airline Business Model and Its Competitiveness” The 6th Business, Economics and Communications International Conference 2016, 17-18 November 2016.

• International Conferences
    • “Modeling the influence of machined surface roughness on the fatigue life of aluminium alloy”, International Journal of Fatigue, Volume 30, Issue 12, December 2008, Pages 2119-2126.

Awards and Patents:

•  2003- Patent – AIRBUS France : n° 0650793

« Procédé de caractérisation de la tenue en fatigue d’une pièce à partir d son profil de surface »

Consulting for Students:

• Effect of Line Maintenance Shiftwork Pattern on the Fatigue of Aircraft Mechanic
    • Estimation of Unscheduled in Aircraft Heavy Maintenance
    • Composite Rib Optimization of High Altitude Platform (HAP) using Finite Element Analysis